Alım Gücü Artan Çin, Artık Avrupa Ürünlerini Tercih Ediyor - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Alım Gücü Artan Çin, Artık Avrupa Ürünlerini Tercih Ediyor

Hessen İş Hayatı Derneği'nin düzenlediği bir seminerde iş adamı Cumhur Şimşek, Çin Halk Cumhuriyeti'nde ticaret ve yatırım konusunda dernek üyelerini bilgilendirdi.
 
 
Hessen İş Hayatı Derneği'nin düzenlediği bir seminerde iş adamı Cumhur Şimşek, Çin Halk Cumhuriyeti'nde ticaret ve yatırım konusunda dernek üyelerini bilgilendirdi. Çin'de halkın alım gücünün artmasıyla birlikte ithal ürünlere yönelik büyük talep patlaması yaşandığına dikkat çeken Şimşek, Çinlilerin özellikle Avrupa'dan gelen tarım ve gıda ürünlerine büyük bir rağbet gösterdiğini söyledi. 
 
Hessen İş Hayatı Derneğin'in (HUV) davetlisi olarak Çin Halk Cumhuriyeti'nden Almanya'ya gelen iş adamı Cumhur Şimşek ile blue SKY danışmanlık şirketi CEO’su Yunus İlkay, dünyanın en büyük ikinici ekonomisine yatırım yapma konusunda Almanya'daki işadamlarına bilgi verdi. Çin’in 2015 yılında dünyadan 2,7 trilyon Dolar değerinde mal satın aldığını söyleyen Şimşek, “Çin deyince aklımıza ne geliyor, ‘Çin’den ne alabiliriz?’. Ama dünya şu anda ‘Çin’e ne satabiliriz’i konuşuyor.” dedi. 
 
Çin’in, dünyada 925 milyar Dolar ile en çok tarım hâsılatı elde eden ülke olduğunu belirten Şimşek, “Ancak Çin halkının, kendi çiftçisinin ürettiği ürünlere karşı bir antipatisi var. Zaten insan sayısı çok olduğu için talepte çok fazla. Bunun karşısında çiftçiler arz ederken, maalesef, biraz daha GDO’lu, yoğun kimyasallı maddeler yapmak zorunda kalıyorlar ki, bir an önce, domates, biber ve patatesi halka arz edebilmek için.” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Avrupa'dan gelen tarım ve gıda ürünlerine yönelik büyük bir talep patlaması yaşandığını ve gıda ithalatı üzerine Çin ile ticaret yapılabileceğini ifade eden Şimşek, “Bir litre ithal süt 4 Euro. Etin kilosu ise 35 Euro'dan satılıyor. Şanghay’da ithal ürünlerinin satıldığı reyonda satılan bir kilo Şili kirazının fiyatı 35 Euro. Çinliler, ürünlerin Batı ülkelerinde üretildiği ve ekonomi güçlerinin de iyi olduğu için alıyorlar.” şeklinde konuştu. 
 
'YÜKLÜ MİKTARDA MAL ALACAK OLANLAR, MUHAKKAK ÇİN'İ ZİYARET ETMELİLER'
 
“Çin, AB veya diğer batılı ülkeleri gibi değil. Bazen güvenilir firma bulmak gerçekten çok zor.” diyen Şimşek, “Örneğin, bir ürünü internetten araştırıyorsunuz. Ürünle ilgili yüksek çözünürlükte harika fabrika fotoğraflarını bulabilirsiniz. Bazen o gördüğünüz resimleri gerçekte olup olmadığı belli olmayabilir. Biz yılda, insanlardan dolandırıldıklarına dair 200-300 tane telefon alıyoruz. Çin’den mal alabilmek için paranın yüzde 30’nu peşin göndermeniz gerekiyor. O yüzden çok dikkat etmek gerekiyor. 
 
Ancak bunu herkes için söyleyemeyiz. Sonuçta 2,5 trilyon dolar mal satmışlar dünyaya.” dedi. Şimşek, Çin’den ürün almak isteyenlerin en başta www.alibaba.com veya www.made-in-china.com sitelerinden ürünle ilgili araştırma yapması gerektiğini ve çıkan sonuçlara göre ürünün üretildiği eyalette, ilde veya yakın eyaletlerde düzenlenen bir sektörel fuara mutlaka katılmalarını tavsiye etti. 
 
Fuardan sonra, anlaşma yapılan şirketlerin fabrikalarına doğrudan giderek üretim aşamasını ve firmayı yerinde görülmesini tavisye eden Şimşek,"Ödeme şekli yüzde 30 peşin. Paranın yüzde 70’de malın, Çin gümrüğünden çıkmadan yatması gerekiyor. Ancak ürünün yüklenmeden önce kalite kontrolü yapılması lazım. Kontrol yapılmazsa, istenilen ürünler gelmeyebilir. Veya 500 kolinin 40-50 tanesi yanlış paketlenmiş olabilir." dedi. Bu sıkıntıyı aşmak için ise sadece kalite kontrolü yapan ticari danışmanlık şirketlerinin hizmetlerinden mutlaka faydalanılması gerektiğine dikkat çekti. 
 
'ÇİN'DE, TURİZME YATIRIM YAPIN'
 
Çin’in yılda 60 milyonla aynı zamanda dünyaya en çok turist gönderen ülke olduğunu hatırlatan Şimşek, Çinli turistlerin gittiklerin ülkelerde ortalama 1500 dolara yakın harcama yaptığını ifade etti. Ancak yurt dışına çıkan Çinlilerin yüzde 90’nı yakınlıktan dolayı Asya ülkelerini tercih ediyor. Yapılan bir araştırma ise, gitmek istedikleri ülkeler arasında Fransa ve Almanya gibi birçok batılı ülke olduğunu ve bu açıdan iş adamlarının Çin’de turizm üzerine yatırım yapabileceklerini kaydetti. 
 
HUV Genel Sekreteri Metin Cavlak, programın kendileri açısından çok verimli geçtiğini ve dernek üyeleriyle birlikte, önümüzdeki günlerde Çin'e iş gezisi düzenleyeceklerini bildirdi.

Alım Gücü Artan Çin, Artık Avrupa Ürünlerini Tercih Ediyor Haberini Oku, Alım Gücü Artan Çin, Artık Avrupa Ürünlerini Tercih Ediyor Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »cince tercuman » cin is » cin fuar » cin haber » Hessen İş Hayatı Derneği
Etiketler » cince tercuman   » cin is   » cin fuar   » cin haber   » Hessen İş Hayatı Derneği  
Google ARA: Alım Gücü Artan Çin, Artık Avrupa Ürünlerini Tercih Ediyor

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri